Развитието на Западните Балкани с актуалните и важни теми за региона ще бъдат дискутирани от политици и експерти в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност.

Представители на европейските институции, НАТО и българския парламент ще се включат във втората конференция „Западни Балкани“.


Събитието е организирано от фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на Партията на Европейските консерватори и реформисти и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт (IRI).

Във форума, който ще се проведе онлайн, ще вземат участие още вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, министърът на външните работи на България Екатерина Захариева, евродепутати, депутати, политици и международни експерти.


На конференцията ще бъдат обсъдени ключови теми като мястото на Западните Балкани на географския и политически кръстопът на Европа, инвестициите, демокрацията, чуждата намеса, дезинформацията, изтичането на мозъци и др.

Конференция „Западни Балкани“ 2020 ще се проведе на 12 декември (събота) от 10 до 17 часа. Събитието на български език може да проследите тук: https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/live/

Събитието на английски език може да проследите тук: https://fb.me/e/y7WjlpRp