Служебният министър на финансите Асен Василев няма да остане на поста и в бъдещото служебно правителство, което президентът Румен Радев ще обяви утре. Това става ясно от съобщение от ведомството, което той оглавява в момента.  

В Министерството на финансите ще се проведе церемонията по предаване на поста от министър Асен Василев на новия служебен министър на финансите, съобщиха от институцията.

Двамата ще направят изявления за медиите. Церемонията се предвижда да започне в 10.00 часа в Приемна 3 на Министерството на финансите.

А официалната церемония, на която президентът ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство ще се проведе в 09.00 часа на 16 септември, четвъртък на "Дондуков" 2.

Както БЛИЦ вече съобщи, президентът Румен Радев ще предприеме изненадващи рокади в съставя на новия служебен кабинет. Финансовият и икономическият министър Асен Василев и Кирил Петков ще бъдат отстранени от следващия временен кабинет, а основната причина за това е участието им в самостоятелен проект.

Очаква се Радев да посегне и на още един министър, който разполага с огромен бюджетен ресурс.

По-рано днес Стефан Янев и потвърди, че ще остане министър-председател и в следващото служебно правителство, но отказа да съобщи с кои министри от сегашният кабинет ще продължи да работи и в новото служебно правителство.

Икономическият министър Кирил Петков до последно запази мълчание за новия си проект. "Абсолютно принципната позиция, която бяхме заели през цялото време, е, че докато сме служебни министри, работим само в това си качество", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ