"Доверието тежи много. Президентът Радев ми гласува много високо доверие и е много тежко човек да не поеме този тежък кръст. Не ми беше лесно да приема защото знам какво е в политиката. Като казват хората „ял съм им попарата”. Исках да го убедя, че вероятно има и по-подходящи от мен, но той се оказа твърдоглав. Аз имам добри идеи които засягат държавата. Едната е по инициатива на Българската стопанска камара – за дребния и средния бизнес, които са смачквани от бюрокрация и безброй закони". Това каза Огнян Герджиков в студиото на "Панорама" по БНТ.
"Да се направят няколко добри стъпки е нещо важно. Имаме две най-важни задачи - безусловно демократични и честни избори и една задача, която ни се поставя за първи път - ротацията да бъдем председателство на ЕС", допълни Герджиков.

"БСП не са кадрували. Единствено Румен Радев избра министрите, това е негов кабинет, научих ги три дни преди днешния ден, познавам ги по стечение на обстоятелствата. За мен това е един много добър екип, защото са хора професионалисти, експерти и съм обнадежден.
Това са експерти, които малцина са се докосвали до политиката. Вечният бюджетар Кирил Ананиев, който действително е великолепен финансист, той има дълъг стаж в министерството на финансите, Илко Семерджиев, който е бил в няколко правителства, много са малко хората от сегашното правителство, които са имали опит в политиката. Такова правителство трябва да бъде неутрално.
Не може да бъде без никаква ревизия досегашното управление. Длъжни сме да видим нещата как са се развивали и където има безобразия, да направим каквото е необходимо", коментира още Огнян Герджиков.