Нов сив кардинал управлява задкулисно България под овчедушния поглед на „премиера“ Николай Денков. Въпросната фигура се казва Иван Модев, а официалната му длъжност е началник на политическия кабинет на министър-председателя.

Въпросното лице е син на Тодор Модев - дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски регион в София по времето на комунизма, а след промените  - дълготраен общински консултант от БСП и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).

Според информация на БЛИЦ Модев кадрува в МВР, като урежда свои приближени бизнесмени със свои полицейски началници във вътрешното ведомство.

Оказва се, че вътрешният министър Калин Стоянов е чисто и просто маша в ръцете на обигралия се вече и забогатял за рекордните три месеца бивш студентски функционер.

Във властта се носят легенди за пипалата на Модев, които достигат не само МВР, но и различни министерства.

Наскоро предстоят местни избори и е крайно опасно чистката в МВР да се окаже ключова за техния изход в една или друга посока.

МВР е най-пряко обвързано с организацията по провеждането на изборите, а когато е обект на нечисти интереси, то лесно може да се окаже с решаващо значение за една или друга партия. Това се видя най-ясно на изборите, в които ПП стана първа политическа сила.

От изтеклите неотдавна записи лично Кирил Петков призна, че цялата държавна машина е работила за тяхната партия. Сега държавата е изправена пред подобна угроза и е крайно време компетентните органи да бъдат сезирани за безобразните действия, които се разиграват в коридорите на Министерски съвет и ролята на Иван Модев.

Медията ни изпрати въпроси до Иван Модев и вътрешния министър Калин Стоянов за странните кадрови промени, които са извършени във вътрешното ведомство и какво е личното участие на първия от двамата в тях.

Тепърва предстоят изключително интересни разкрития за Модев и компания, които БЛИЦ ще направи публично достояние. Те със сигурност ще доведат до изключителни сътресения по върховете на държавата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук