Областната управа в София започва да изпраща съобщения до партиите, които не преминаха бариерата за влизане в парламента, да освободят сградите, където се помещават. Това трябва да стане до един месец след получаване на известията, съобщава БНР.
Сред сградите, държавна собственост, които трябва да бъдат освободени, са тези на "Раковска" 134 и на "Витоша" 18, с вход откъм ул. "Кърниградска" (съответно на СДС и ДСБ).

"СДС, ДСБ, Движение 21, АБВ са такива политически сили, които досега бяха парламентарно представени и по закон наемаха държавно имущество", заяви областният управител на София Диана Тонова.

По думите й договорите с тях ще бъдат прекратени. "Те са сключени с едномесечно предизвестие и с уговорката помещенията да бъдат доброволно освободени", обясни Тонова.

АБВ ползва етаж втори на ул. "Врабча" №23, а Движение 21 - четвъртия етаж от сграда на ул. "Витоша" 12. 

"Представителство в Европейския парламент не дава основание за предоставяне на държавен имот. Никаква разпоредба не дава такава правна възможност", категорична е Тонова във връзка с факта, че някои от тези партии имат евродепутати (например Светослав Малинов от ДСБ).