Публично известно е, че тайствеността на Ахмед Доган е свързана с неговата лабилност. Той често вади оръжие и много обича да се прави на каубой. Това заяви Осман Октай, бивш организационен секретар на ДПС, по Нова телевизия по повод смъртта на Ахмед Емин.
Като доказателство на думите си Осман Октай разказа как 30 дни след брака на Доган с първата си съпруга Атсехел Руфеи - на 8 декември, лидерът на ДПС публично я е пребил на дансинга и чисто гола е била отведена от заведението от охраната на Доган.
Ахмед Емин е бил бушона, той е контактувал с политическите лидери и с обръчите от фирми на неговия шеф Ахмед Доган, посочи още Осман Октай. Според него забулването на случая поражда съмненията, че смъртта на Емин е убийство. Интерес от него имат тези, които са финансирали ДПС и тези, които са били финансирани, каза още Октай. Според него Доган може да си позволи всичко, тъй като си мисли че цялата държавна власт е в ръцете му. Има политически лидери, които сами създават обръчи от фирми и ги ръководят като Андрей Луканов. Има и такива, които са подчинени на определи кръгове и имат кукловоди. Доган е от втория тип, посочи още Осман Октай. Според него това, което се е случило в Боянските сараи, е заварило неподготвени, хората, оплетени в корупционни схеми. /БЛИЦ