Опасност: Цирк „Дондуков 2“ и как клоунът ще се превърне в То

Радев призова за политическо спокойствие, но с действията си едва ли ще постигне такова

Представление или моноспектакъл. Не е ясно какво точно видяхме днес в Президентството на Република България. Но беше от ранга и нивото на цирк „Балкански“.

Горица Грънчарова-Кожарева имаше 10 дни ходене по мъките, за да сглоби служебен кабинет. Е, направи го. Но на Румен Радев това не се хареса. Или по-точно фактът, че Калин Стоянов отново бе предложен за министър на вътрешните работи.

Държавният глава каза „Не“ и остави отворена вратичка за ново име от страна на Кожарева до 15 ч. Уви, висшият пилотаж, който Радев умее до съвършенство, удари на камък. Все пак сме на земята. Горица се оказа мъжко момиче.

Обикновенният човек обаче има много въпроси, отговори, на които трудно могат да бъдат дадени.

Какво цели Радев. Извъртяха се куп негови служебни правителства. Наближава ли моментът, в който той ще скочи на политическата сцена и ще участва на избори? Ръкавицата му бе хвърлена, но явно президентските карти не са добре подредени и трябва време.

Циркът е пълен. Кашата също. Децата обичат да гледат цирк, но ние не сме деца, господин президент. Ние не се впечатляваме от умело тупане на топката, или от подаването ѝ от ваши в чужди ръце.

Радев призова за политическо спокойствие, но с действията си едва ли ще постигне такова.

След изцепката на Радев и фалстарта на кабинета "Кожарева": Ето какво следва!

Дай на народа хляб и зрелища! (б.р. В политически контекст тази фраза означава спечелване на обществено одобрение не чрез превъзходство в обществена служба или обществена политика, а чрез отклоняване на вниманието и задоволяване на най-неотложните и първични нужди на населението.)

Хляб е ясно, че няма да дадат, но по всичко личи, че зрелища има, и ще има в изобилие!

Едно поне стана ясно. Изборите няма да са на 20 октомври. Сега тепърва предстоят нови консултации с партиите, нова номинация за служебен премиер, нови 10 дни за съставяне на правителство...

Циркът продължава на главния манеж - „Дондуков“ 2. Но във всеки цирк има клоун, а той винаги има две лица. Въпрос на време е този клоун да се превърне в клоуна на Стивън Кинг То.

И така до утре, до утре, до утре, до утре вечер в другия спектакъл.