"Този жалък човечец стъпи с калните си обувки във властта, без да си дава сметка нито какво е това, нито се интересува от интересите на България. Но днес надмина и себе си, като обяви, че ще изгони 70 руски дипломати", това заяви лидерът на АБВ по повод новината, съобщена от премиера в оставка Кирил Петков, че страната ни ще изгони 70 руски дипломати.

"Интересно е служебното правителство да установи кои са взели решението за гонене на тези дипломати и какво е основанието за твърдението, че те са нарушавали Виенската конвенция. Защото ако основанието е, че са работили за чужди интереси, първият, който трябва да бъде изгонен, е Кирил Петков.

Нинова нахока Петков заради изгонването на руските дипломати

Много е важно да му бъде направен своевременно медицински преглед, да бъде освидетелстван и усмирен вън от държавните институции и не непременно вътре на Четвърти километър.

Ето защо Петков изгони 70 руски дипломати! Причините са две

Служебното правителство ще бъде изправено пред огромното предизвикателство да нормализира отношенията ни с Русия, да гарантира продоволствената и енергийна сигурност на България.

Но прокуратурата е длъжна да повдигне обвинение за престъпленията, които бяха извършени и за невероятните корупционни схеми на Кирил Петков – от границата, през газовите доставки, смазването на вътрешния пазар на зърното и, разбира се, ползването на правителствения самолет като будоар.

Това са неща, за които ще се боря с всичките си сили, защото това е интересът на България", заяви още Румен Петков.