„Яхвайки  държавния бюджет, ГЕРБ доказа, че може успешно да го превърне в оръжие за натиск, мотивиране или санкциониране  на удобни и неудобни общини.  За ГЕРБ няма респект от закона за държавния бюджет, нито от местната власт” това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Манол Генов в декларация от името на ПГ на левицата. По думите му общините, които са удобни, са поощрявани, а тези, които са неудобни, са наказвани.
„Хубавото на цифрите е, че са неоспорими и по-силни от безцеремонността, с която се прави всичко това.  Само за месец и половина към общините са поели 69 млн. лева, ,при 110 млн. раздадени за цяла година”, обясни Генов. 

Народният представител заяви, че със самочувствието на  самодържец, правителството на Борисов си позволи да раздава пари, когато, както и на когото си иска, което умишлено създава напрежение и противопоставяне между общини, разделяйки ги на партиен, лобистки и користен принцип в продължение на повече от две години.

Генов подчерта,  че над 2,4 милиарда лева е раздал „Борисов- 2” само след подаване на оставка. 
По думите му средствата към общините са насочвани и съобразно предстоящите предсрочни избори и набирането на подкрепа. „Най-хубавото на тежката зима е, че преди нея ще си отиде правителството на ГЕРБ. И дано поуките от управлението му бъдат достатъчно ясни, за да си върнем достойнството на държавата и хората, попилени от тази пагубна власт”, заключи Генов.