„Решени сме да дадем сериозен отпор и сериозна битка за кметските избори за София. Истината е, че се търсеха различни профили и че имаше много кандидати, пресяването не ставаше толкова бързо.

Но е нормално, когато търсиш най-подходящия кандидат… при условие, че отсреща има кандидат от Държавна сигурност (ДС)“, това заяви председателят на СДС Румен Христов.

„Не съм упълномощен да кажа кога ще бъде обявено името за кандидат за кмет на София. Това е в правомощията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Все още са трима-четирима кандидати, все още няма окончателно решение, но знам накъде се клони“, призна той.

Думите му са повод необявената все още кандидатура за кмет на София от страна на ГЕРБ-СДС. БЛИЦ припомня, че в петъчния ден се появи информация, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов гласи IT битка за поста за градоначалник на столицата.

Христов пък прогнозира, че около Терзиев ще има нова политическа формация и той дори може да се впусне в битката за Народното събрание (НС).

„Според мен ПП и ДБ са продукт на задкулисието в България. Все пак знаем чии наследници и чии деца са. Може би президентът Румен Радев съжалява, че ги извади на политическата сцена.

Ние направихме големия компромис за това да сме заедно в управлението с ПП-ДБ. Но го направихме, защото искахме да постигнем големите цели – приемането на България в Шенген и Еврозоната“, сподели коалиционният партньор на ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

„Мислехме варианта да подкрепим Вили Лилков, но няма как най-голямата политическа формация ГЕРБ-СДС да не си издигне кандидат“, призна още Христов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук