Огромното време, което изкарахме заедно беше, че без тях нямаме охрана на границата. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с президента на Турция Ердоган. Както първо БЛИЦ писа срещата им започна малко след 17 часа българско време. Преди това Борисов беше на работна среща в Анкара и с турския премиер Бинали Йълдъръм.

"Ако ЕС се забави, ние да подпишем споразумение двете страни, Дай Боже целият ЕС да подпишем този документ, ако не, ние да си вървим по тази писта", допълни той.

"Без Турция нямаме охрана на границата. За всички е ясно с какво е важна България, ние сме прехода между Азия и Европа, каза премиерът Бойко Борисов след срещата си с турския президент Реджеп Ердоган. Исках да чуя малко повече от кухнята, от основните действащи лица, какво се случва в Сирия", каза още премиерът.

Той коментира и газовите връзки и ролята на Турция в тях. "На практика Европа става зависима от Турция ­ газовите коридори минават оттам. В България има много философи, но азерският газ няма как да прескочи Турция, за да дойде в България, допълни Борисов. Опитах се да извиня Валери Симеонов за дърпането на жената на границата. С Ердоган се концентрирахме върху това, което може да изградим заедно. Избягвахме теми, които могат да ни влошат настроението, коментира още Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!