"Това, което ние очакваме, е формална покана от ГЕРБ или протокол, който да е написан от тях, защото това, което чухме до този момент, са вътрешни дискусии в техни политически събития, които реално не са адресирани към нас".

Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти, съобщават от политическата сила във Фейсбук.  

Миналата седмица от ПП-ДБ предложиха меморандум по повод предстоящата ротация през март между ПП-ДБ и ГЕРБ. Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел заяви, че няма да сложи подписа си под предлагания документ. 

Петков коментира днес политическото разпределение в регулаторите, както и службите за сигурност. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни - реално сто процента са при тях, при нас - нула, ако говорим за администрацията сигурно е 95% на 5%, заяви Петков.  

Реалното разпределение на властта в България според нас, въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС и за част от може би президентски кадри и ние сме сигурно под пет процента. Така, че нека да си говорим за реалното управление и реалната власт, заяви Петков.

"Ние сме отворени, ето еврозоната е една много важна тема. Искаме да седнем да говорим, искаме да сме конструктивни за България. Трябва продължение на политиките, които започнахме", заяви Кирил Петков.

"Аз съм сигурен в това и пак казвам, ние заставаме зад нашето обещание и нашата визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел", допълни той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук