Голяма част или т. нар. протестиращи партии от парламента искат да променят законодателството и да могат да се разкриват безброй секции в Република Турция. Това заяви в ефира на БНТ и предаването "Още от деня" политикът от ВМРО Юлиан Ангелов.

"Не знам друга държава в света, която да позволява по такъв начин друга страна да й се меси във вътрешните работи", добави той.

Ангелов подчерта, че ВМРО просто опитва да предпази националния интерес. Партията на Слави и тази на Манолова накърняват българския интерес. Защо влязоха в парламента? Веднага да си гласуват заплатите ли", запита той. 

"Днес от партията на Слави казват, че са за гласуване по пощата, после ги изтеглят, после пак ги внасят. Каква е разликата между Бойко и Слави Трифонов? Защо да гласуваме пак за същото", добави Ангелов.

По думите му някои хора говорят много красиви неща, но те не са реалистични.

"Защо господин Христо Иванов, най-големият привърженик на машинното гласуване, гласува с хартиена бюлетина. Тези хора манипулират и лъжат, само за да черпят политически дивидент", категоричен е той. 

Ангелов заяви, че ВМРО към момента не е водила преговори с личности или партии за коалиране при предсрочни избори. Той обаче смята, че патриотите трябва да се обединят, за да станат фактор, от който зависи българската политика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ