Имаме поредния акт на вандализъм, този път срещу сградата на ВМРО. Този акт не е провокиран с нищо - нито с политиката, нито с действията на политици от партията.

С тези думи зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира в телевизионно интервю разразилия се в понеделник вечерта екшън пред централата на партията.  


„Хвърлят бомбички, една факла е хвърлена върху вестници”, разказа той.  

Това е нерегламентиран протест, нерегламентирано действие. Пуснали сме сигнал към прокуратурата, надяваме се органите на реда да си свършат работата”, добави той.

По думите му, в понеделник вечерта в сградата е имало неколцина младежи от ВМРО и двама охранители.

Обстрелвали сградата на ВМРО с пиратки, димки и бомби, извадили маркуч, с който... 

Председателят на организацията би реагирал доста по-остро в подобна ситуация. "Тази сграда символизира вековна борба на българите за българщината в Македония. Задаваме си въпросът дали изявата не е била провокирана от скопско-сръбски сили, защитаващи македонистката позиция”, посочи той.

 Искрен Веселинов заяви, че не знае какво е правил Волен Сидеров до централата. "Връзките с тази част от политическия спектър са явни, с тези централи, които поддържат македонизма като идеология. Тя е измислена в Москва и наложена от Белград. Съвпаденията са прекалено много, за да са случайни", каза още той.