"Възраждане" няма да позволи пропаганда на педофилия и хомосексуализъм както сред деца, така и сред възрастни. Агресивната рекламна кампания на гей парада в София и събития в него са насочени към децата на България. Това гласи позиция на партия "Възраждане" относно скандала с прекъсването на прожекцията на филма "Близо" в кино "Одеон" - част от културната програма на София прайд.

От нея става ясно, че младежката организация на "Възраждане" е изпратила писма до всички институции, в които настоява поне детската сцена на парада да бъде забранена. 

"Нашите младежи и техни приятели от други български организации вчера спряха прожекцията на филма и ще продължават активно да изразяват гражданската си позиция по темата. На протеста се стигна до словесен сблъсък, след като един хомосексуалист от женски пол блъсна жена, която беше дошла да изрази гражданската си позиция на неодобрение към филма и излъчването му.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес синът на продуцента Магърдич Халваджиян - Бебо, изрази възмущението си в социалната мрежа относно случилото се в събота. 

По-късно от МВР съобщиха, че Министър Калин Стоянов ще иска пълна информация по случая, за да се запознае с действията на служителите, изпратени на място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук