От "Отровното трио" се "похвалиха", че се е провела първата работна среща на основните извънпарламентарни политически сили, които според социологическите агенции имат шансове за участие в следващото Народно събрание. На поканата на "Отровното трио" се отзовали представители на ПП "Има такъв народ" и Гражданска платформа "Изправи се.БГ".

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се разбра за тайната среща, от която бе отлъчен Цветан Цветанов. На нея обаче трябваше да присъстват и представители на ДБ, но такива в крайна сметка не е имало - какви са причините за това все още не е ясно.

"На срещата се стигна до общата констатация, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина. Затова обединение на ресурсите е реална необходимост", поясниха от "Отровното трио".

В хода на срещата било постигнато съгласие за:

-       създаване на обща мрежа от доброволци - наблюдатели на изборния процес;

-       бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция;

-       съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра;

-       създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

От изказването на организаторите на протестите става ясно, че предстои следваща работна среща, на която да се съгласуват още механизми за възпрепятстване на нарушенията и изкривяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори.