Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по два важни строителни обекта във Варна, съобщава „Монитор“.
 
 „След срещите, проведени във Варна в четвъртък и петък, проверих работата и по 2 важни обекта за града - пробивът на бул. „Сливница“ и парк „Възраждане“, написа Бойко Борисов във Фейсбук.. Пробивът е ключов проект за града и е връзката с Автомагистрала „Хемус”.
 
Новият участък на бул. „Сливница“ по т.нар. пробив към ул. „Атанас Москов“ вече е отворен за движение на моторни превозни средства. Той е с дължина 532 метра с две платна, всяко с по две ленти, както и с разделителна ивица. От двете страни има тротоари, поставени са автобусни спирки, реконструиран е светофарът на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Янош Хуняди“. Изграден е и нов водоскок над съществуващото дере.
 
С реализирането на проекта и последващо изграждане на рампа ще бъде осигурен бърз достъп на автомобилите до магистрала „Хемус“. Пробивът на бул. „Сливница“ е част от мащабната инфраструктурна програма във Варна, като само за този проект Министерски съвет отпусна 4,5 млн. лв.
 
Парк „Възраждане” пък е с площ от 30 дка. Преди реализирането на проекта имотът беше неизползваем, тъй като зелените площи бяха неподдържани и занемарени. Изградени са асфалтови алеи за пешеходци и велосипедисти, зони за отдих, детска зона и трасе за екстремно колоездене”, посочи още премиерът.