Пореден грозен скандал разтресе Народното събрание. Явор Божанков поиска да коментира решението на депутатите народният представител от ДПС Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси. 

Решението бе прието със 109 гласа "за", 67 "против" и 8 "въздържали се".

В момента, в който депутатът от ПП застана на трибуната, парламентарната група на "Възраждане" скочи остро срещу него. Те поискаха Божанков моментално да слезе от там. 

Припомняме, че във вторник Явор Божанков изчете декларация пред Народното събрание, в която нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев "меки китки". Тогава депутатите стигнаха и до физически сблъсък, а след като Росен Желязков пусна парламента в почивка, от "Възраждане" обявиха, че всеки път когато Божанков излиза на трибуната, те ще го свалят. 

Бой в парламента: Божанков нарече депутати от Възраждане "меки китки" и стана страшно! СНИМКИ

Това е и причината за реакцията им по време на днешното заседание. 

Този път народните представители не стигнаха до бой, а само обградиха депутата от ПП и започнаха да му крещят да слезе от трибуната. 

"Защо да слизам? Къде да ходя? Ама ти ще казваш дали да говоря ли, т.е. вие казвате кой да говори ли?", попита Божанков, което разгневи парламентарната група на "Възраждане" още повече. Той извади и телефона си, за да заснеме скандалната сцена от първо лице. 

"Слизай веднага от там! Веднага изчезни от там!", се чува да крещи един от депутатите на Костадинов. Самият той също застана до трибуната и прикани Божанков да прекрати изказването си. 

Росен Желязков прекъсна заседанието за 20 минути.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук