Депутатите от БСП скандираха "Мишки" в пленарната зала. Първоначално от БСП поискаха изслушването на тримата министри Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов да бъде излъчвано по БНТ. Това обаче бе отхвърлено от пленарната зала.

Прегласуване поиска зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

"Г-жо председател, уважаеми колеги, правя процедура по прегласуване.

Вие поканихте министрите и ги криете от българските граждани. Вие ги поканихте, дойдоха министрите, сега ги криете от българските граждани да разберат какво са направили", каза още Свиленски.

Той попита председателя на Народното събрание Цвета Караянчева дали се е свързала с премиера Бойко Борисов, предаде Фокус.

"Свързах се с премиера, той в момента пътува из страната. Няма да може да дойде, но за това тук са ресорните министри", каза Караянчева.

БЛИЦ уточнява, че министър-председателят е заедно с енергийния министър Теменужка Петкова и инспектират газовата връзка с Гърция

След прегласувенето в НС, прякото излъчване на изслушването по БНТ бе отхвърлено и това провокира народните представители от левицата започнаха да скандират "Мишки".

БЛИЦ припомня, че и вчера се разигра грозен скандал в Народното събрание като пак се обиждаха на "мишки", а имаше и крясъци "Оставка!", след което БСП напусна залата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!