Не участвах в срещата между Продължаваме промяната-Демократична България и ГЕРБ-СДС днес. Темата е била конституционната реформа. Нашите представители са били юристи.

Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в ефира на БНТ.

Важно е текстовете да бъдат максимално прецизирани. Оттук нататък дяволът е в детайлите и проблемите могат да се решат от юристите, допълни той.

„Със сигурност ще имаме сериозна битка за София. Знаете, че в столицата има големи проблеми, а ние сме убедени, че ще ги решим за 4 години“, подчерта Панев.

„Подписано споразумение е добре да имаме, защото е важно да се знае каки решения се взимат. Важни са детайлите. Искам да наблегна на философията на управлението.

Управлението на еврофондовете генерират корупция. Проблемът на се корени в политиката на Европа“, смята зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ в НС.

„Оставката на кабинета е залог, защото единственото по-лошо от нови избори е неясното управление или да не може да се извършат реформи. Искаме борд по назначенията, за да сме сигурни, че експерти ще управляват регулаторите. Ако плаващо мнозинство избере шефове на толкова важни органи ще бъде тревожно и ще бъде повод за оставка на правителството. Срокът на настоящите ръководства на регулаторите изтича в петък“, предупреди Панев.

„Очаквам бюджета да бъде внесен още тази седмица и до месец да бъде приет“, каза още той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук