Вотът приключи, но започват сметките - кой с кого в столична община. Ще има ли сглобка 2, след като дюкянът е отворен. 

БСП ще търси мнозинство с ППДБСС. Математиката показва 32 гласа и автоматично предимство в общинския съвет. Но този път е дълг като процедура. Това заяви Калоян Паргов пред БЛИЦ TV, който дълги години представляваше социалистите на "Московска" 33.

Този път спор с Корнелия Нинова няма да има, защото за представянето на Ваня Григорова отговорност носи градската организация на БСП. Която за втори поредни местни избори е на балотаж, похвали се Калоян Паргов.

Той призна, че има подкрепа от ГЕРБ за левия кандидат, но тя е със знак за неучастие на Бойко Борисов в сглобката.

"Няма да коментирам народни артисти, които днес казват едно, а утре друго. И тези, които отиват да гласуват с разкопчан дюкян".

Паргов открито спомена, че е имало намигване към Възраждане и украинското знаме да спре да се вее от балкона на общината. Но Костадин Костадинов да се обяснява защо негови симпатизанти са пуснали за Васил Терзиев.

Чий е Крим и кой е на Путин - опонентът сменя тактиката. Защото изборите в София от години противопоставят БСП срещу СДС. Но антикумонизмът сега засече и не успя да активира избиратели. Причината, Васил Терзиев има такова потекло.

На много хора промяната от 2020 година не се харесва, поради това, на което се нагледахме - арести, взаимни обвинения, а накрая заедно в некоалиция.

Ваня Григорова олицетворява това недоволство. През 2019 година с Мая Манолова пукна черешовото топче, а сега същият екип е за втори път на балотаж в София.

За Калоян Паргов ниската избирателна активност делегитимира всички институции в страната.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук