Членът на Националния съвет на БСП и бивш председател на столичната червена организация Калоян Паргов опроверга по всички  клевети и обвинения депутата Калоян Методиев, избран с листата на БСП.

Преди дни в ефира на БТВ Методиев, който е бивш началник на кабинета на Корнелия Нинова като вицепремиер и икономически министър, хвърли няколко "бомби".

Според Методиев срещу Нинова е бил извършен преврат, а по адрес на Паргов той каза: "как може общинският съветник Паргов с 1000 лева заплата да кара последен модел автомобил и да има шофьор".

Освен това според Методиев пиарката на Паргов е работила за Ваня Григорова.

По Дарик радио Калоян Паргов, който е и председател на Управителния съвет на Стратегическия институт за национални политики и идеи, нарече обвиненията на Методиев "инсинуации, тиражирани лъжи и внушения".

И ги опроверга точка по точка.

"Никога не съм имал "Мазерати" Никога!

Не съм общински съветник с 1000 лв. заплата. Един общински съветник може да работи и в общинския сектор и в държавния.

В момента съм служител в компания, ползвам служебен автомобил.
Нямам пиарка, Стратегическият институт има пиар, казва се Елка Теохарова. Никога и под никакъв повод не се е занимавала с политическия пиар. Тя си тръгна с мен от Градския съвет на БСП и участва в създаването на тази неправителствена организация", каза Калоян Паргов, който в момента не е общински съветник.

По отношение на преврата срещу Нинова Паргов каза"Имаме подадена оставка на г-жа Нинова. Нейната воля е да подаде оставка. Акт, който ние силно приветстваме, тъй като очевидно, че това е поредното е много ниско екторалнодъно на БСП. Като резултат е близо два пъти броя на членската маса. Тоест всеки член с по двама души от семейство са гласували, за да направят този резултат, тъй като сме около 70-80 000 грубо казано като брой."

По думите на Паргов именно разделението в партията, подклаждано от Нинова, е една от причините за катастрофалните резултати на последните парламентарни избори.

"След подадената оставка е нормално да се свика Националният съвет, който да избере временно ръководство. Това и стана", поясни той.

Това, което се случва в БСП не се случва за първи път, продължи Паргов.

“Ако погледнем историята на БСП през последните 133 години, подобни случаи с ръководители на БСП са случвали неведнъж - и с Вълко Червенков и с Тодор Живков, и с Жан Виденов. Аз познавам почти всички в последните 30 години председатели на партията и съм наясно с тази драма на всеки един председател, че идва един момент, в който той не може повече да продължи да ръководи партията, тъй като и електорално доверието се срива в партията на едни или други избори”, припомни той. Според него "въпросът е как се прави този преход от един лидерски период към следващия."

В БСП няма “олигархични” и “бизнес” кръгове и подобни твърденията са пропаганда, създадена от Корнелия Нинова, коментира още в предаването “Без претенции” Паргов.

По думите му Нинова сама е въвела понятието „вътрешна опозиция“, за да обслужва лидерския си образ.

“Думата “вътрешна опозиция” беше удобно измислена от г-жа Нинова. Тя просто е такъв образ и типаж - “много е трудно, много е тежко”. И оттам започнаха да се развиват всякакви кръгове - олигархични, бизнес, президентски. Това е продукт на пропаганда, която руши имиджа на партията и раздели дълбоко партията.

БСП е дълбоко разделена партия с много вътрешни противоречия. Вследствие на това разделение дългогодишни приятели вътре в партията се скараха и не могат да се погледнат по темата “за” и “против” Корнелия Нинова", добави Паргов.

"Това вече е страшно и това показва доста дълбоки бразди и разделения вътре в партията, които бяха нарочно прокарани, защото това обслужваше лидерския образ на г-жа Нинова. Да, тя има своите качества, но проблемът с този стил и метод и задълбочаване на тези различия и проблеми доведе и до отлив на много хора от БСП”.

Според него "има надежда" за БСП. "Много хора, които бяха разочаровани, дадоха знак, че биха се завърнали, ако има една нормалност. Следващият председател на БСП трябва да бъде пръв между равните, а не единствен и незаменим. Трябва да започнем да събираме, а не да разделяме. Да спрем с лепенето на етикети", категоричен е той.