„БСП за България” отново настоя от пленарна зала да бъде отстранен депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Призивът за това от парламентарната трибуна направи народният представител Александър Симов. Като аргументи той посочи решението на Конституционния съд във връзка с оставката на Делян Добрев.

„Трябва да сме в съзвучие с Конституцията, трябва да изпълните това мое желание”, обърна се Симов към председателстващия заседанието Валери Жаблянов. В отговор на призива народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов заяви: „Аз остро възразявам да се допускат подобни процедури от народни представители в залата на този парламент.

Всички оратори, след като са в тази зала, трябва да имат достатъчно компетентност, за да знаят кога се прекратява мандатът на народен представител”. Той настоя призива за отстраняване на Добрев от зала да не бъде допускан.

Изказване направи и Делян Добрев. „Чудех се в последните дни защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, която намерих е, че всеки ден съм със синя вратовръзка. Днес специално съм си сложил червена”, заяви той. След това Добрев се обърна към Жабланов и му каза: „Предлагам не само да ме отстраните от зала, а да викнете и полиция, за да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел”.