Няма ги красавиците на Марешки да правят дефилета на рокли от последните колекции, извадени в Милано. Дори доскоро нагиздените моми от ГЕРБ прибраха марковите чанти и срязаха токчетата.

Красотата в парламента рязко намаля, а черният цвят е новият дрескод, пише standartnews.com. 

Видяхме го и в роклята на Цвета Караянчева, и в сакото на Корнения Нинова, и в едноцветните костюми на партията на Слави Трифонов.

Черният цвят се натрапваше и в облеклото на президентът и Илияна Йотова. Единствено цикламеният шал на руския посланик докарваше някакъв цвят на балкона на пленарната зала.
 



Даже Мика Зайкова избра най-класическия вариант, за да заклева депутатите. Така де, времето на изобилието свърши. За да са в тон с пандемията и кризата, депутатите  решиха да заложат на обикновеното. Разбира се, имаше и малки изключения, едно от които бе шармантното костюмче на Мая Манолова.

Едноцветните мрачни облекла обаче бяха компенсирани с пъстротата в цветовете на маските. Можеше да се види целия асортимент, пуснат по аптеките. Но докато старите депутати заложиха на еднодневките, новите подходиха иновативно - наденаха черни на цвят маски, но с лого.

На едните пишеше: Мутри вън, на другите - Има такъв народ. Въпрос на време е да видим докога скромността ще краси парламента и кога отново красотата ще се наложи да спасява малкия им свят.