Попълнете търсена ключова дума или фраза

Партията на Цветанов се разцепи, ето кои излизат от нея! Бившият втори в ГЕРБ е в шах

https://blitz.bg/politika/partiyata-na-tsvetanov-se-raztsepi-eto-koi-izlizat-ot-neya-bivshiyat-vtori-v-gerb-e-v-shakh_news792046.html Blitz.bg

Експертен екип от "Републиканци за България" се отделя поради недооценяване и неразбиране, за да стане "Технократи за България"

София, България 08 Ян. 2021, 14:03 37822 прочита 14 коментара

Експертен екип се отделя от партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", за да създаде свой партиен проект, който ще се нарича "Технократи за България" и ще работи за ускорена модернизация на българските общество и икономика.

На "пазара на идеи" не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж, а това е обективно незаета ниша в българското политическо пространство.


Новият политически проект ще се позиционира в център-дясно и ще търси взаимодействие с "Републиканци за България", "Демократична България", както и с др. десни и центристки партии на базата на споделена ценностна система и сходство в целите, казват експертите.

Според тях решението на основния проблем на България – бедността, може да се случи чрез прилагане на конкретна методика за ускорено развитие в контекста на новите реалности и високите технологии. Динамиката на последните събития изискват управлението на държавата да е в реално време, а това може да се реализира чрез административна миграция към Облачен технологичен модел с асистиране от изкуствен интелект алгоритми.

Визираните обстоятелства са причината експертите от "Технократи за България" да инициират публична дискусия като част от планирана кампания за информиране на обществото за необходимостта от изграждане на Държавен облачен хъб. Кампанията ще стартира в началото на тази година, включвайки серия от инициативи и уебинари/семинари.

"Можем да кажем, че причината за решението ни е недооценяване и неразбиране поради липса на експертиза в останалите членове на екипите", каза пред електронна медия един от напусналите - инж. Петър Петров, който е бивш главен секретар на "Републиканци за България” за област Пловдив и е участвал в екипа за секторна политика "Електронно управление".

По думите му напусналите са "няколко десетки", но партията бързо ще се разрасне. "Смятаме, че ще се справим с регистрацията на партията в рамките на месец - месец и нещо, за да участваме в изборите", каза Петров. Основната цел и идея на бъдещата формация е изграждането на Държавен облачен хъб.

14 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам