Скандал се заформи в студиото на Нова телевизия, след като Евгени Михайлов от ДОСТ предизвика остра реакция на Александър Сиди от ВМРО. Режисьорът провокира патриотът с твърдението, че в новия парламент Обединени патриоти ще предложат Ахмед Доган за национално наследство.
Двамата не седнаха заедно на една маса. "Абсолютни глупости говорите! Не манипулирайте!", ядоса се Сиди.

Михайлов пък напомни, че в листите на ДПС Камен Петков и Слави Бинев. По думите на Михайлов Патриотите са реагирали срещу ДОСТ, но не и срещу ДПС в предизборната кампания. Александър Сиди настоя, че ВМРО винаги е стояло срещу партията на Ахмед Доган.

Евгени Михайлов реагира раздразнително на това, че никой не говори колко гласове от Турция са отивали за ДПС преди години. Заяви, че 92 000 гласа от Турция са отишли при Георги Първанов на президентските избори. И попита реторично защо никой в България не иска да се коалира с ДПС, а българските изселници би трябвало да гласуват за такъв нежелан партньор.

Михайлов коментира и изказването на служебния премиер, че хората, които не знаят български език, не бива да гласуват. Според него това е недопустимо и Радев трябва да свали доверието си от Огнян Герджиков.

Междувременно преди Евгени Михайлов Александър Сиди от ВМРО коментира, че образователен ценз може да е в разрез с Конституцията и ще има реакция от Европа. Патриотите обаче са говори да предожат идея избиратели с двойно гражданство да имат право да гласуват само за една държава.

Междувременно все пак Сиди каза, че има вероятност Каракачанов да е вицепремиер, но към момента няма водени преговори между ГЕРБ и Обединените патриоти.