"Показателно е, че прокуратурата се отказа", заяви Павел Чернев по отношение оправдателната присъда на лидера на "Атака" Волен Сидеров. "Можем да си зададем въпрос защо водещата прокурорка се е разболяла", заяви пред Агенция БЛИЦ свидетелят по делото Павел Чернев.
Според него Волен Сидеров напоследък сериозно си е смекчил тона и поведението, което довело до оправдателната присъда. "Боян Расате и аз бяхме осъдени за къде по-малки неща", недоволства независимият депутат. Той сподели, че е очаквал подобно развитие, но въпреки това седи зад всички свои показания, дадени пред Темида. "Това оправдателно решение не може да промени обективността по всичко, което се случи", завърши Павел Чернев.
По-рано днес Волен Сидеров бе оправдан от Софийски градски съд по обвинения, че се е опитал да прикрие инцидента, като е разпоредил на шофьора си да не се обажда в полицията и че е приканил Павел Чернев да излъже, че той е карал колата.
На 7 април 2006 година, ситроена в който се возил Сидеров бил засечен от кола на Явор Доков, след което шофьорът на лидера на Атака счупил стъкло и спукал гума на изпречилия се автомобил. Подсъдими по това дело бяха Волен и съпругата му Капка Сидерова.
След оправдателната присъда Сидеров се закани пред симпатизанти, че не той, а престъпниците трябвало да бъдат в съдебна зала и това скоро щяло да се случи.
Милан Николов, БЛИЦ