Тези въпроси са към друг човек, който доведе до тази ситуация - мистър "Кеш" Радев. Вчера Конституцията на България беше прегазена, колеги. Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ДПС Делан Пеевски, коментирайки фиаското при президента със служебния кабинет. 

"Автентично можете да попитате лицето Кирил Петков, че той е довел Калин Стоянов. Той е лежал в една кола заедно с него и Петър Петров. Като сандвич. Киро е бил по средата. Не знам какво положение е бил, колеги, какво са правили, ще питате тях", каза още Пеевски, отговаряйки на въпрос, дали Калин Стоянов е "негов човек". 

"Смятам, че този министър си върши работата изключително професионално. Миналите избори бяха проведени много добре. Всички международни организации нямаха коментари", отсече той.

"Днес попитах Петков: В какво обвиняваш Стоянов? Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек. Казвам следното: Ако мистър "Кеш" Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицаи. Аз винаги съм подкрепял достойните полицаи, защото те пазят живота и здравето на хората. Обявявам днес. Ако бъде уволнен по най-несправеливия начин заради лъжи  и измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на листа в моята партия", отсече той.  

"Имам чисто професионални отношения, Виждам, че този човек се ползва с доверието на българските полицаи. Безкрайно много уважавам българските полицаи и винаги ще ги подкрепям", добави Пеевски. 

"Президентът вчера не трябваше да нарушава Конституцията. Той безвъзвратно я наруши, българският "политически елит" не реагира и отправи България направо в Москва. Никой не се противи на този човек, който наруши Конституцията. Днеска, ако имаше нормални лидери и партии, трябваше да има подписка до КС, да се тълкува какво направи той вчера. Да сте чули нещо такова?", каза още Пеевски. 

"Г-н Борисов гласува ли тази Конституция. Беше ли нарушена вчера? Беше. Има ли изказване на тази тема на някой политически лидер? Не", каза още председателят на ДПС. 

Пеевски коментира и случващото се в Росенец. 

"Нещата в Росенец са нелегитимни, няма кворум. Аз знам колко души ще отидат, защото знам кои са дерибеите. Другите хора, нормалните в ДПС, подкрепят мен и те няма да отидат. Там ще се случи една голяма измама, която винаги ще бъде оспорена от мен", отсече Пеевски. 

На въпроса, дали от него е свалено доверието от почетния председател, Пеевски каза следното:

"Почетният председател си има своите права, той няма такива. В мига, в който те се опитаха да откраднат марката на ДПС, те изгубиха своята легитимност съгласно устава. 

Този орган днес нищо не може да реши. Това е пиар ход, който създава впечатление, че има някакво доверие. Доверие не може да има. Тези хора трябва да питат къде са 30-те милиона, които откраднахте от ББР, Като чуем отговора, ще продължим разговора", посочи още Пеевски.