Нова постна интрига по адрес на Делян Пеевски заплетоха ченгетата от ДС, финансирани от Българския Мадоф Цветан Василев. Съдържателят на явочна квартира с псевдоним „Академик“, който в момента се представя с името си Огнян Стефанов и като собственик на сайта „Фрогнюз“, публикува покъртителна фалшива новина с научнофантастичен сюжет, пише в. Монитор

Докато проверявали жалбата на Цветан Василев по закона „Магнитски“, американските служби били събрали информация как почти всички магистрати в България имали къщи на гръцкото крайбрежие. За да е още по-засукана измамата, пишат, че самият Пеевски, който уж е обект на проверката, от своя страна имал тази информация и с нея държал на къса каишка въпросните магистрати. Значи хем разследват депутата, хем намерената информация се озовава в него самия, че и я използва за компромат. А за да се замесят всички опорни точки е добавена и измислената „руска връзка“.

Истината е, че ако проверят обективната информация за фалита на КТБ, американските служби и дори службите на Кабо Верде ще открият това, което всички наши институции, а също и международните финансови компании, които разследваха случая, установиха. А именно: КТБ беше източена от мажоритарния си собственик Цветан Василев, който по примера на Бърни Мадоф построи финансова пирамида около банката, остави дупка от 4,7 млрд. лв. в трезора и с окрадените пари в момента се укрива в Белград и финансира пропагандни кампании в своя защита.