Депутатът от ДПС Делян Пеевски влезе в Народното събрание (НС). Той се появи пред сградата заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ.

Двамата минаха през събралите се пред храма "Св. Ал. Невски", които ги посрещнаха с възгласи "ДПС! ДПС!"

Снимки: Булфото

С Пеевски са председателят на Движението Мустафа Карадайъ, зам.-председателят и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, депутати, кметове и активисти от ДПС. 

На въпрос "за" или "против" вота на недоверие е, Пеевски заяви, че винаги е "срещу олигарха Иво Прокопиев, срещу премиера Иво Прокопиев". 

"Да, Иво Прокопиев се провали като премиер, този път управляваше явно, след като няколко правителства преди това го правеше задкулисно", обясни още Пеевски. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Протестът, който посрещна депутатите с аплодисменти и възгласи "ДПС!", бе организиран от кмета на община Белица Радослав Ревански. Той  бе организатор и говорител на един от протестните митинги, които се проведоха в София срещу кабинета на Кирил Петков.

Разрешителното за протеста бе получено на името на сдружение „Толерантност“, в което участват представители на над 60 български общини от различни политически сили.

"Искаме свалянето на правителството, защото всички български общини сме на прага на фалита", обясни кметът Ревански.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ