Днес имаме коалиция на пудела. Всички пачки купиха всичко днес. Видяхте неограничения кеш на коалиция на пудела. Явно е имало голямо разкешване. Събраха се! Сега могат отново да отворят каналите, да назначат Недан в Хасково, могат да върнат шефката на Митниците...Могат спокойно да крадат. Така председателят на ДПС Делян Пеевски обобщи обединението на ПП-ДБ с Възраждане, БСП и ИТН за искането на оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Но са подценили народа! Имаме избори. Виждате какви са резултатите и какво казват социологическите агенции. Коалицията на пудела ще се радва много малко на грабежа, след това ще понесат отговорност за всичко, отсече Пеевски.

От хората ще понесат отговорност, за това което правят в момента, подчерта председателят на ПГ на ДПС.

Може да работим с всички, които са готови да работят за хората. Не можем да работим с проруските партии, но както виждам днес, може би всички тези, които са в залата са проруски, извън ГЕРБ. Събраха се едно ясно руско мнозинство. Несъбираемото се събра. Честито на коалицията на пудела, заяви Делян Пеевски.

В първа точка трябваше да решим темите на миньорите, на ТЕЦ 2, на целия Маришки басейн – тях не ги интересува. Тях ги интересува да свалят шефа на парламента два дни преди края на парламента. Това е просто нечувано, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Само ние решаваме тези теми. Видяхте, че псевдо Мики-премиера, нищо не реши. Колко пъти му исках отчет, подписвахме, седяхме му зад гърба - нищо не направиха. Видяхте, че тези теми се решават веднага от нас! И ще бъдат решени със сигурност. Искам да ги видя, как няма да решат темите на хората, призова Делян Пеевски.

Казах ясно, нека да видим нещата, които се изнесоха от разследванията, те са чудовищни . Видяхте за какво става въпрос - огромна корупция, нечувана корупция на тези хора. За мен ПП–ДБ с тези лидери, ако тези неща се докажат, е невъзможно да се работи, заяви председателят на ДПС.

Те нямат, както обичат да казват, интегритет. Плюс това, както обичаха да проверяват всички в „Гугъл“, видя се, че не са ги проверявали дори те, а други хора са им ги писали. Откраднали са дори авторството на сигнали, които писаха- разни списъци за този и за онзи. Оказа се, че са им дадени, а после тези хора им се сърдят защо не им е дадено авторството. Видяхте - просто една престъпна, мръсна сглобка, заключи Пеевски.

Нищо не може да се каже в момента, нека да видим хората, кого ще подкрепят. Според вота им ще решим, може ли да има мнозинство, което да е в полза за хората или не може. Не може да говорим от сега, ще има или няма да има служебни правителства, нека хората да преценят, каза Делян Пеевски за възможните сценарии след предсрочните парламентарни избори.

На въпрос дали това Народно събрание ще успее да приеме промените в Закона за хазарта, с които се ограничават рекламите и разпространението на хазартни игри, Пеевски подчерта, че това е много наболяла тема, дали ще се приеме за този ден и половина зависи от залата.

Нека да видим дали ще подкрепят този законопроект. Ако мислят за хората ще го подкрепят, подчерта Пеевски.

Както знаете аз говоря само пред вас, с никой никъде не се срещам, отговори Пеевски на журналистически въпрос за твърдения на Кирил Петков.

Нека да каже Петков, кои са тези хора. Защото да ръсиш обвинения на килограм, на грам или на нещо друго по снежните писти е несериозно, каза председателят на ДПС.