Няма да вземем втория мандат, защото имаме евроатлантически принцип. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Бургас.

Той отправи критики към премиера в оставка Кирил Петков и прогнозира, че мерките не са достатъчни.

Толкова е тежко времето, че подаваме ръка на всички, така Борисов отговори на въпрос следва ли реваншизъм от негова страна.

Ако те бяха вкарали правителство (ПП - ред. бел.), щях да намеря трима депутати, които да сами верни и да ги подкрепя. Щяхме да подкрепим правителство, все щях да намеря трима депутати. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Август няма да има газ“, заяви лидерът на ГЕРБ.

По думите му Петкови, Лорер и Рашкови са мафия, не ГЕРБ.

„Вие представяте ли си на Дончев да му избягат 600 млн. евро и аз да не направя нищо. Даже не знам как ще влезе при мен да ми го каже“, каза Борисов.

„Според него десните партии и тези, които са евроатлантически трябва да се подкрепят, защото реално имат избиратели с общи интереси. С такива като „Възраждане“ пък ще се уважаваме“, добави Борисов.

По думите му туризмът е в бедствено положение.

„Сега ще видите и с горивата. С 25 стотинки какво ще правят? Щели да дават по 25 стотинки. Тя от 2,20 стана 3,90“, каза той.

„Единствените, които имат право да кажат кой какъв е, са българските избиратели. Пак се готвят иначе да правят измами с машините, но дано този път всички сме по-бдителни“, каза Борисов.

Според него ГЕРБ трябва да бие ПП с поне 8%, за да не може машините да ги компенсират.

„Ако тия момчета не бяха толкова злобни и брутални, щяха да управляват много дълго. Моментът, в който реваншизмът  стане политика, край. Ние затова подаваме ръка на всички“, каза Борисов.

„Хемус вече щеше да подмине Плевен и Ловеч, а сега е доникъде. Българите забавихме темпа, затова съм гневен. От лидер на Балканите, сега сме клиент. Яд ме е“, каза Борисов и се извини. „Съединението прави силата – малки, големи, средни“, добави той.

„Знам и 2 и 200, знам и бой и мир. Няма по-добре от мира. Изборите са един ден, после трябва да работим за хората“, смята лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер пак реши да се  заиграе с поста за меките китки, написан от Кирил Петков:

„После постове за меки ръчички. Ние сме широко скроени – едни са по-меки, други по-твърди. Щях да изкажа съболезнования на президента Радев, но той ми причини много беди. Как ще оправи тиняка, в който оставиха държавата, не знам. Аз с моя опит не се наех. Само мога да му пожелая успех, но казват – каквото си надробиш, това ще сърбаш“, заяви Борисов.

„Петков, внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ, различен от руския, и ще получиш 59  депутати от нас“, каза той.

По думите му той и сега може да направи правителство със Слави Трифонов, но няма да бъде успешно.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!