"Говорихме за немски инженери за българските магистрали с германския канцлер Олаф Шолц, за да видим как може тяхното качество да го пренесем в България. А те имат най-добрите магистрали". Това каза от Брюксел министър-председателят Кирил Петков.

Разговорите, които е провел с премиера на Нидерландия Марк Рюте, са били за Шенген. "Проблемът е, че през годините доста от нещата, които сме обещавала, сме ги лъгали и сега ни нямат доверие.

Те подават ръка, но ние сега трябва да направим едно ново ниво на доверие. Всички знаем приказката за лъжливото овчарче. Сега е важно да покажем, че новото български правителство прави това, което обещава", посочи Петков.

Българският премиер е разговарял в Брюксел и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. Там обещах, че ако иска да купува от българското производство, особено в отбранителната индустрия, за пръв път ще може да го прави без посредници, без брокери, а директно от държавата".

Президентът на Руанда Пол Кагаме е споделил пред Петков, че пътят, по който българският министът-председател е тръгнал е много верен и е дал пример с Руанда, че вече са на 52 място по този показател, а страната е била на 152 място. Кагаме е казал на Петков, че не се таргетират малките хора, които правят корупция, а се таргетират големите босове, защото всичко тръгва отгоре.