Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков пак се оказа в епицентъра на чутовен скандал. Очаквано или не (и този път) той сам се забърка в маскарлък.

Всичко започна с черен списък, който бе пуснат „Възраждане"-Варна. От партията публикуваха имената на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, забраняваща „ЛГБТ пропагандата в училище".

Този списък Кирил Петков нарече в свой пост във фейсбук „Списък на Шиндлер*. Именно това предизвика бурно възмущение. 

 

По-късно публикацията на съпредседателят на ПП беше редактирана и „Списъкът на Шиндлер“ беше заменен със „списък на омразата“.

 

Екс ПР-ката на ПП Диана Дамянова, явно възмутена от писаниците на Петков коментира в своя профил в социалната мрежа: 

„Използвам случая да кажа на Кирил и на неговите съветници, че списъкът на Шиндлер е точно, ама именно точно обратното, на това което се пише тук.

Знам, че може в Канада да не е излъчван този оскарски филм, може и в Харвард да не е изучаван, ама това наистина надхвърля очакванията ми.

Хубаво, че някой се намеси и смени списъкът на Шиндлер със списъка на омразата, което отново не е вярно, щото онова е списък на живота, спасението и любовта, ама не е ли добре да си питаме редакторите и пр-ите не след, а преди да произведем поредния голям гаф?

Щото доста нелепо се получава.

Няма лошо водачите на нацията да не са обременени с много знания, така ги е избрал народът, ама така на алангро /по Кирил/ да се говори никак, ама никак не е добре“, написа Дамянова.

* Списъкът на Шиндлер стана широко известен по света след великолепния филм на Стивън Спилбърг с това заглавие. Той описва историята на германския бизнесмен Оскар Шиндлер, който по време на Втората световна война спасява над 1200 полски евреи от нацистките концлагери. Той ги включва в списък като абсолютно необходими му работници и вместо да бъдат избити, те са преместени във фабриката на Шиндлер.