Агресията и спекулациите травмират специалните служби, каза депутатът от Коалиция за България и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков в Плевен.
В България, за съжаление, е очевиден факт, че ако искаме нещо да бъде много сериозно огласено, то трябва да бъде казано тайно в постоянната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Това е сериозна гаранция, че то ще добие максимална публичност и че с него ще се спекулира, коментира Петков.
Тази спекулация води до два неприятни ефекта. Първият е свързан с динамиката на работа и атмосферата в самите специални служби. Аз се боя, че с тази системна агресия от последните 8-10 месеца ние всъщност травмираме специалните служби и не създаваме условия за тяхната работа. Вторият - сериозно съм загрижен за отношенията, които формираме у нашите партньори към специалните ни служби. И мисля, че с тази агресия срещу ДАНС даваме основание на нашите партньори да си зададат въпроса има ли в България нещо, което може да остане скрито от обществото, каза още Петков. /БЛИЦ