Съюзът между ПП и ДБ слага край на надеждата за смислена дясна политика от настоящите големи политически играчи. Това заяви пред БНР Петър Москов, лидер на партия КОД.

Десните свободни хора, разочаровани от провала на десницата в България, призовават за съюз, работещ за една независима България. В тази инициатива участват Петър Москов, Цецка Бачкова, Стоян Радев и други. 

"Десницата в посткомунистическа България не се състоя. Случи се една измама, превърнала партийните секретари в икономическа олигархия. Постави се ляв дневен ред на безплодно харчене на средства. Състоя се имперската амбиция на Кремъл да не допуска европейска и независима България“.

Изразителите на десните политики от близкото минало-ДСБ и СДС, бяха погълнати  и претопени, посочи Москов.

"Десницата не е представена в българския парламент". 

В последните години разговорът за политика и бъдеще се провежда все повече между леви и още по-леви формации, смята той.

„Ако отворите предизборната програма на ПП, ще видите точки, които предвиждат увеличаване на пенсиите, помощите и заплатите, както и евтини кредити. За тези хора, с леви позиции, промяната изглежда така. Присламчването на ДБ окончателно претопява идеята, че тази партия може да бъде защитник на десните икономически политики и ценности“. 

Москов посочи, че е необходимо обединение на хората, вярващи в принципите на индивидуалната инициатива и в необходимостта от постигане на независимост от външни сили в страната ни. Той смята ,че  КОД би могъл да бъде формален носител на парламентарните  избори на съгласието около тези цели, а всеки, който ги подкрепя, би могъл да се присъедини.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук