Председателят на Народното събрание Георги Пирнски изпрати съболезнователно писмо до председателя на Великото Национално събрание на Турция по повод кървавия атентат в истанбулския район Гюнгьорен, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
В съболезнователното писмо се казва: „Потресен съм от вестта за кървавия атентат в истанбулския район Гюнгьорен, отнел живота на десетки мирни граждани и ранил стотици невинни. Моля, приемете моите и на народните представители от парламента на Република България най-искрени съболезнования и съчувствие към скръбта на семействата и близките на жертвите. Искрено се надявам за скорошно възстановяване на ранените.
Не само Република Турция, но и обединените усилия на световната демократична общественост са помрачени от поредното безмислено и престъпно отнемане на човешки живот.
България категорично и решително осъжда терористичното нападение като недопустимо посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Вярвам, че този брутален акт ще удвои енергията на институциите и на гражданското общество в региона и по света за безкомпромисна борба с тероризма.”, заключава Пирински в писмото си. /БЛИЦ