За дефиниране на национални цели и политики в по-дългосрочен план, отвъд мандатите на правителствата, се обяви на среща със симпатизанти в Разград независимият кандидат за президент Пламен Орешарски. “Искам от вас силата, за да бъда президент на всички български граждани. Президентът може да е коректив, президентът може да обединява”, обърна се към аудиторията в читалище “Напредък” кандидатът за държавен глава. 
Орешарски обяви, че като президент ще работи за възстановяване на държавността и сигурността на границите, за балансирана външна политика, изразяваща се във възстановяване на стари партньорства и развиване на нови, за вътрешни политики за икономическо развитие и борба с бедността, за създаване на перспективи за реализация на младите в България.

“Президентските избори не касаят толкова мен, колкото са решаващи за бъдещето на България”, обърна се към присъстващите Орешарски. Той изброи и причините, които са го мотивирали да се кандидатира. “Реших да се включа в тази кампания, след като наблюдавах повече от две години как страната отново потъва в страх и безперспективност, как едноличният режим на Борисов заема превес над демократичните принципи на управление, как всеки провал на кабинета слиза от дневния ред на обществото, защото следва нов провал”, коментира още кандидатът за президент. Той подкрепи думите си и с конкретни примери: “Българка конкурира българка за генерален секретар на ООН, а загубата се представя за победа, вместо газов хъб ни се предлага мигрантски, с успех се спират проекти, но не се стартират нови”.

По думите на Пламен Орешарски, обществото трябва да намери сили, за да се противопостави на тези негативни процеси. “Когато се кандидатирах, не смятах, че можем да го направим, но след вашата подкрепа вярвам, че не всичко е загубено”, обърна се към симпатизантите кандидатът за президент. Подкрепа за кандидатурата на Орешарски пред разградската общественост изрази ръководството на ДПС. От своя страна Орешарски благодари за решението на партията да го подкрепи за вота на 6 ноември.

По-рано кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски - Данаил Папазов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещнаха с представители на бизнеса от Североизточна България.

Днес срещите на Пламен Орешарски със симпатизанти продължават.