По-рано днес президентът Румен Радев представи новото служебно правителство. На „Дондуков“ 2 служебният премиер Гълъб Донев жегна управляващите от кабинета „Петков“.

Малко след това официална церемония имаше и на „Дондуков“ 1. Там Кирил Петков и министрите му предадоха властта на новите управници, назначени от държавния глава.

След официалните речи на Петков и Донев двамата отидоха да се запознаят с министрите от двата кабинета.

И точно тук гафовете на отиващият си министър-председател започнаха да се нижат един след друг.

Петков и Донев се здрависаха на трибуната. Веднага след това „просто Киро“ – както го наричат депутатите му от „Продължаваме промяната“ (ПП) в ляво към неговите министри. Наложи се Гълъб Донев да му покаже с ръка, че трябва да тръгне на другата посока – първо при новите служебни министри, които любезно му подаваха ръка.

След това на свой ред Петков представи неговите министри на Донев. И точно тук бе втората му издънка. Той подмина своите и изобщо не се здрависа с тях. 

Едва когато стигна до културния министър от кабинета му – Атанас Атанасов, по-известен като „просто Наско“, заради скандално видео, което пусна преди време от кабинета си в Министерство на културата, Петков подаде ръка, но само защото културният министър първи го направи.

След него бе социалният министър от ГЕРБ Георги Гьоков. Той даже прегърна Петков.

Именно след Атанасов и Гьогов Петков започна да се ръкува с хората, които му помагаха да управлява в последните седем месеца.

След като мина, а след него бяха Гълъб Донев и неговите служебни министри, Петков трябваше да напусне залата.

Вместо това последва издънка №3. Петков отиде и се нареди накрая на редицата от отиващи си министри – нещо, което не е правилно по протокол. 

Явно по този начин Петков реши да се реваншира на неговите хора и все пак да се ръкува с тях за последно. Той започна от Асен Василев, а  Калина Константинова пък освен с ръкостискане го дари и със силна прегръдка.

Доста ласкателни думи Петков си размени с Корнелия Нинова, а след това и с останали министри.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук