Комичната фигура на Росен Плевнелиев, който по случайност се озова в президентския кабинет в периода 2012-2017 г., отново се показа в ефира на Нова телевизия, за да бръщолеви небивалици.

Зрителите бяха принудени да изтърпят празните му прогнози за съставяне на правителство, а за финал чуха, че България е изостанала с 10 години от Гърция.

Явно Плевнелиев е стигнал до умозрението си по време на ваканцията в просторния си палат в южната ни съседка, купен за огромна сума.

Като се абстрахираме от обстоятелството за небивалиците на българския прототип на Луи дьо Фюнес е време да му кажем, че за него е най-добре да прави компания на жена си Деси в четенето на синоптичните прогнози.

Именно в тях Росен и блондинката му ще бъдат много по-точни, отколкото в реденето на политическия пъзел.

И без да сме големи анализатори спокойно можем да твърдим, че всяко показване на Плевнелиев по телевизията изяжда част от електората на ГЕРБ, тъй като хората с мъка си спомнят, че именно тази партия го номинира за държавен глава.

А безпристрастните числа показват, че по време на престоя си на "Дондуков" 2 Плевнелиев бе шампион, но по най-нисък рейтинг, а изявите му често бяха осмивани в "Господари на ефира".