Росен Плевнелиев захапа здраво президента Румен Радев. Според него държавният глава ще атакува политиката със своя партия.

„Партиите се държат неадекватно, но президентът Румен Радев не може да се държи така. Той атакува всяка една партия и действа на принципа разделяй и владей. Целта на Радев и хората зад него да вземат властта след 2 години“, каза четвъртият демократично избран президент на България.

В капана на популизма

Според него страната ни е попаднала в капана на популизма. Той даде за пример „Продължаваме промяната“.

„ПП казват никога споразумение с ГЕРБ и надъхват своя твърд електорат. Това е популизъм. Те осъзнават, че са на дъното и излизат с джентълменски споразумения.

100 пъти се срещнах с тези момчета. Казах им - стига с това „против“, кажете за какво сте „за“. Не виждат ли, че путинският режим се настанява в България и русофилът Радев превзема властта.

Моделът на Путин в България се случва, за да може неговата воля да се изпълнява“, обясни Плевнелиев.

„Ако не променим подхода за идващите избори, няма да има решение отново“, прогнозира той. 

Смъртоносен инцидент 

Плевнилиев коментира и трагичния инцидент в Граф Игнатиево, при който загинаха майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Появиха се нови смразяващи КАДРИ от смъртоносния инцидент в Граф Игнатиево

„Като бивш главнокомандващ винаги съм смятал, че е по-добре да се набляга на подготовката, отколкото на шоуто. Всеки полет се планира внимателно. Досега вече шефът на ВВС трябваше да си е подал оставката. Бог да прости загиналите пилоти“, каза той.

„Опитва се да се замете случая. На журналисти с камери им е наредено да се изтрие всякакво съдържание“, добави Плевнелиев.