Започна срещата на контактната група, състояща се от Соломон Паси и Росен Плевнелиев, с представители на ДПС. 

Президентът на Република България (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев приветства представителите на Движението и им обясни, че се надява да чуе на "четири очи" какви са политиките за страната, които предлагат от формацията и с какви подходи биха желали да ги постигнат.

Преди днешната среща Плевнелиев съобщи, че с останалите партии все пак са водени неофициални разговори.

Плевнелиев даде думата и на зам.-председателят на парламента Йордан Цонев, който оглавяваше представителите на ДПС за няколко встъпителни думи.

"За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра Вас и г-н Паси за тези разговори е достатъчно ясен знак", поде Цонев.

"Ние го разчитаме така – в тези сложни времена, отговорността ни пред българските граждани, за това да се излезе от политическата криза, е изключително голяма", каза той.

"Вторият знак, който разчитаме с Вашето присъствие тук, е това че правителството, което трябва да формираме в условията на ожесточена война и агресия на Русия срещу Украйна, трябва да е на база на нашата лоялност и принадлежност към ЕС и НАТО", каза Цонев. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук