Румен Василев, председател на инициативния комитет, поздрави присъстващите.

"Днешния празник се отбелязва в изключително сложна  обстановка, в страната и на международната сцена. БСП се доказа и като част от тази коалиция е единствената партия, която реално защитава правата на трудещите се хора, с мисъл за всеки един. Сигурен съм, че социалистическата партия ще върви само напред и нагоре. Честит празник", добави той.
 
От ИК "Промяна" излязоха и със специална декларация, в която изразиха своята подкрепа към лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова по отношение на това, че отстоява позиции в интерес на българските граждани. "Даваме и своята пълна подкрепа за всички действия на министрите от БСП", се посочва още в декларацията.
 


 
В честването се включи и доц. Георги Йорданов, член на ИБ на НС на БСП и заместник-председател на Областния съвет на БСП Пловдив, който честити празника на всички хора и им пожела да са много здрави. "Мотото на днешния 1 май е Достоен труд в мирен свят. В днешната сложна ситуация всеки един заслужава достоен живот, право на труд и достойно заплащане", каза членът на Изпълнителното бюро на левицата и допълни, през годините БСП се е доказала като партията, която единствена знае как и се грижи за хората.