Какви са правилата, с които всеки политик трябва да се съобразява? Основно – това са бизнес етикетът и протоколът. А какво издава облеклото на българските кандидат-президенти? „Протоколните правила не могат да се учат в движение. Маниерите, които използваме, докато говорим, са много важни”, коментира в експертът по бизнес етикет и протокол Кристина Крънчева в ефира на Нова телевизия.
„Политиците ни трябва да се научат на медийно поведение, защото обикновените хора ги познаваме само от екрана и от вестниците. Нашите политици не се усмихват, а най-добре облеченият човек е този с усмивка”, добави експертът по бизнес етикет Кристина Крънчева.

А как се обличат българските депутати?

Облеклото на Цецка Цачева в повечето случаи не е подходящо – прекалено крещящо е за длъжността, която изпълнява. Татяна Дончева израсна много по отношение на външния си вид. Калфин използва червена вратовръзка, а цветът винаги има значение. Трайчо Трайков пък има афинитет към прекалено широки вратовръзки.

„Мъжете не умеят да избират ризите си”, заключи експертът по бизнес етикет Кристина Крънчева.

„Лютви Местан, Иван Костов, Ахмед Доган, Симеон Сакскобургготски, Георги Първанов, Пламен Орешарски имат зашеметяващ дрескод, който може да служи за пример на останалите”, коментира журналистът Мон Дьо.

„Смята се, че хора с брада крият нещо. Тя пречи на кандидатите като цяло”, коментира още Кристина Крънчева, докато в студиото разглеждат снимка на кандидата за президент Николай Банев.