Стартът на 50-ото Народно събрание (НС) официално бе даден точно в 09:ОО часа. Както БЛИЦ писа начело на парламента застава най-възрастният депутат.

Доц. д-р Силви Кирилов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Тази година това е 73-годишният доц. д-р Силви Кирилов, който е народен представител от "Има такъв народ" (ИТН).

"За да открия заседанието трябва да установя, че присъстват повече от половината народни представители. За проверка на кворума – моля да се регистрирате" – това бяха първите му думи.

Кворум имаше и стартът бе даден!

"Живеем в изключително динамично време. Живеем във време разделно! 

В обществото липса доверие в институциите и политическата система! няма Единство! Нещо повече - често противоречията са антагонистични.

Логичният въпрос е "Какво трябва да направим?".

Аз мисля, че всеки от нас лично или като политическа партия, трябва да осъзнае собствените си пропуски и да загърби личния си и партиен интерес.

Необходимо е създаване на стабилна, предвидима и устойчива среда за бизнеса и за спокойно ежедневие на българския гражданин.

От разединението на обществото страда държавността.

Българският избирател иска промени, а наша задача е да ги осъществим.

Има една мисъл на известен мислител, който казва: "Собствените ни действия трябва да се съсредоточат върху аргументите на разума" - нека се опитаме да приложим това в нашата политика", заяви той.

"Време е да върнем здравия разум!", категоричен бе най-възрастния депутат в 50-ото НС.

Веднага след това народните представители положиха клетва.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Всички те станаха прави, за да изслушат химна на България. Както всяка година веднага след това прозвуча химнът на Европа, а от "Възраждане" демонстративно седнаха на местата си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!