Личната формация на Командира „Нова република”, в която за вота се събраха отрочето му ДСБ и още няколко маргинални партии, както и БСП, зарязаха предизборните си плакати да „красят” огради и стълбовете в столицата въпреки изискването за премахването им. Общо 7 партии и коалиции не са свалили 1276 агитматериали, макар че едноседмичният срок за това изтече, пише в. Монитор.
Първенец по нарушения е „Нова република”, която е зарязала 700 плакати из града. Втори, след хората на наследника на Иван Костов Радан Кънев, с наполовина по-малко афиши са червените, а реформаторите са оставили 94 постера. След тях в списъка са "Обединени патриоти" с 46, а с два по-малко са ГЕРБ. „Да, България“ пък не са премахнали 29 от афишите си, докато АБВ са на последно място с 16.

„Столичен инспекторат ще изпрати покани за съставяне на актове. За да се докаже мястото, на което има плакати, ще прикачим и снимки с дата и час”, обясни Иво Пенев, началник-сектор „Контрол на рекламната дейност” в инспектората. Санкциите са от 1000 лв. до 5000 лв. за всяко място, на което е зарязан агитматериал.

Най-много зарязани агитационни материали има на територията на Банкя- 237, като всичките са на „Нова република”. Следват районите „Красно село” и „Връбница”.

Междувременно стана ясно, че БСП ще отнесе глоби за зарязани плакати и в Пловдив.