Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) получи предложение от правителството на Република България да използва за периода до 15 януари 2018 г. един от билбордовете, които са запазени във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

От Федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но заявяват, че няма да се възползват от това предложение. Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната на 11.01.2018 г. среща с министър-председателя на Република България да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

От Федерацията отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд.
 На 9 януари 2018 г., поставеният билборд на СФСМВР беше свален. Той беше с надпис на английски език „Служителите в МВР са по-нископлатени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е 340 евро“.