Режисьорът Виктор Димчев сподели в социалната мрежа "Фейсбук" скандално видео с еко-активиста и кандидат за депутат от "Демократична България" Иван Калчев, известен в либералните среди като Глиги. Ето какво пише Димчев:

"Забранено за лица под 18! Ще си позволя да споделя една минута от зашеметяващите коментари относно трафика на деца, органи, продаването на новородени и други дреболии, изразени от кандидата за депутат от ДБ Иван Калчев, Глиги.

Същата ДБ, която ни управляваше доскоро. Същият Глиги, който воюва в Украйна, когато не се опитва да отвлича собственото си дете. Това са вашите идеали, това са вашите идоли.

Специално внимание обръщам на няколко съученика и много близки приятели, които съвестно поддържат ДБ и Глиги в тия глупости. Изслушайте", пише Димчев в мрежата.

Във видеото, Глиги защитава правото на родителите на евтаназия и "ултра-либералната теза", че "ако ти се роди "урод", трябва да можеш да го убиеш", по време на сбирка на "Българско либертарианско общество".

Според него, търговията с деца може да е добра за децата - "ако циганката си продаде детето в Гърция, това ще е по-добре и за детето, и за този, който го купува". Също така, според Глиги, няма морален проблем да се продават и деца за органи, тъй като това си е проблем на родителите. 

БЛИЦ припомня, че същият Иван Калчев-Глиги е в Украйна, в Чуждестранния легион към Териториалната отбрана на страната, като редовно качва снимки от фронта в социалните мрежи.

 

 

"Дойдох в Украйна, защото това е правилното. Ако Украйна падне, следващата цел на Русия е България" – заяви IT специалистът пред журналисти на украинското издание "Хромадске".

Като член на "Зелено движение" той е издигнат за кандидат-депутат в листите на Демократична България в столичните 23-и и 24-и МИР.