В българското Народно събрание отново има семейна двойка, пише "Флагман". 

В парламентарната група на водещата политическа сила „Продължаваме промяната“ (ПП) са Николай Ангов и Венеция Нецова-Ангова – и двамата на 32 години. Еднаквите им фамилии не са случайност – двамата са съпрузи, потвърдиха от пресцентъра на ПП.

Венеция обаче е депутат от 25-и район София, а Николай – от 16-и Пловдив-град. Тя е титулярен народен представител, докато той влезе на мястото на Кирил Петков, след като стана премиер.

Двамата съпрузи, изглежда, ще имат и различни роли в Народното събрание. Венеция е икономист. Член е на комисията по бюджет и финанси и на тази по икономическа политика и иновации. Николай е магистър-инженер, предприемач и докторант. Член е на комисиите по енергетика и по вътрешна сигурност и обществен ред.

Младият мъж има вече и няколко остри изяви от парламентарната трибуна при спорове с опозицията, докато съпругата му засега е по-мълчалива.

Припомняме, че и в последното Народно събрание, изкарало пълен мандат – 44-ото, имаше съпружеска двойка в лицето на Пламен Христов и Полина Цанкова-Христова. Те бяха от партията на Веселин Марешки „Воля“ и също представляваха различни райони – съответно София и Плевен.