"Арестуването на хора, дори това да са омразните Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов, без да са налице законовите основания за това, е истинско безобразие и политически кретенизъм".

Това написа адв. Методи Лалов на Фейсбук страницата си минути след като споменатите доскорошни арестанти бяха освободени. Ето какво още написа той по актуалната тема от вчера насам:

"Това приравнява държавата под управлението на сегашната коалиция с държавата под управлението на Борисов.

Борисов получил хипертонична криза в ареста, а дъщеря му през сълзи...

И не се извинявайте с Гешевата прокуратура, защото Рашков е напълно наясно, че искането за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража се прави именно от прокуратурата, поради което няма как да я заобиколи. Затова можеше предварително да има санкция на прокуратурата за задържането.

Що се отнася до задържането по Закона за МВР, то нито е безусловно необходимо, нито е абсолютно задължително.

Бойко Рашков се провали с тази акция. Провали се като политик, провали се като вътрешен министър, провали се и като университетски преподавател (не зная как ще изпитва студентите, като сам се скъса на изпита по наказателен процес).

И вместо да постави началото на процеса по ангажиране на отговорността на Борисов, му изписа веждите.

Андрей Янкулов, адвокат и старши правен експерт в Антикорупционния фонд. Бил е зам.-министър на правосъдието (2014-2015 г.) също коментира в социалната мрежа:

МВР започва при неотложност разследване с предмет изнудване на бизнесмен от бившия министър-председател с разпит като свидетел на настоящия министър-председател, който дори не е очевидец на изнудването... изнудваният не е разпитван... задържани лица... претърсвания...

На големи абсурди съм се нагледал за скромните си 15 години работа по наказателни дела, ама това определено влиза в златния фонд на процесуалните бисери. Диамант в полицейската корона.

Трагедия...